Ilja gönderdiği mailde şaraplar(ım) için şöyle diyor;
Senin şaraplarını ve başka 11 değişik şarabı botta diğer şarap turistleriyle (winetourists) birlikte tattık ve en çok seninkini beğendik. Senin şaraplarında çok meyve var ve çok da güzel bir aroması. Ben özellikle saflığını ve içeriğinin (üzümünün) olgunluğunu sevdim ki, bu olgunluk şarabı hantallaştırmamış (ağırlaştırmamış). Şarap hafif ve taze kalmış. Bence biraz rekolte azaltması yapmalısın, mesela Temmuz gibi üzümlerin %25 ini kes, şarapların daha yoğun olacaktır. Fakat şu andaki durumda bile iyiler. Toprağın iyi mi? Bilmiyorum açıkçası, ama kimin umrunda, şarabı güzel.
(Ben, şarap için buranın toprağı ve iklimi hakkındaki fikrini sormak istemiştim, benimki de soru muydu yani, nerden bilsin, toprağı incelemedi ki:)
(iyi yoldasın) Bu şekilde (bu yolda) çalışmaya devam...
Selamlar,
Ilja.
Blogunda "Tekerlekli Sandalyedeki Winemaker" başlıklı benden bahseden bir yazı yazdı.
Mehmet, ne mutlu sana, doğru yolda olduğunu bu işin üstadı birinden duymak çok güzel sanırım. Ama %25 rekolte azalmasına taktım ben klasik türk kafasıyla, yazık ya. Güzel günler diliyorum.
YanıtlaSil