Shiraz : Shiraz'lar hızla olgunlaşıyorlar. (Buranın ikliminin erkenci etkisi bir yana) Belki de Shiraz'ın erken olgunlaşmasını normal karşılamak gerek. Çünkü o zaten bir sıcak iklim üzümü.
.
.
Cabernet Sauvignon : Salkımlar biraz seyrek yapıda olsalar da, olgunlaşma süreci içerisinde salkımlar biraz daha dolgunlaşıyorlar. Şaraplık üzümler içerisinde en küçük taneye sahip olanlardan birisi. Verimi de çok fazla değil. Aslında bu üzüm için uzun budama daha uygun (bunu ben demiyorum, kitap diyor). Biz kısa budama yapmıştık, belki bunun da etkisi vardır az ürün vermesinde. Ama olsun, şarabı daha güzel oluyor:)
.
Kalecik Karası : Bodrum'da Kalecik Karası olur mu? Ya da olmalı mı? Olması ne derece doğrudur? Zaten ben de bunu merak ediyorum ya :)
.
.
Adakarası : Sanırım buranın ikliminin erkenciliği bu üzümü etkilemiyor. Nedense diğerleri gibi, olgunlaşmak için aceleci değil... Yukarıdaki fotoğrafta belki bişey dikkatinizi çekmiştir; üzümler biraz fazla, bunun farkındayım...
.
.
.
.
Cabernet Sauvignon : Salkımlar biraz seyrek yapıda olsalar da, olgunlaşma süreci içerisinde salkımlar biraz daha dolgunlaşıyorlar. Şaraplık üzümler içerisinde en küçük taneye sahip olanlardan birisi. Verimi de çok fazla değil. Aslında bu üzüm için uzun budama daha uygun (bunu ben demiyorum, kitap diyor). Biz kısa budama yapmıştık, belki bunun da etkisi vardır az ürün vermesinde. Ama olsun, şarabı daha güzel oluyor:)
.
Kalecik Karası : Bodrum'da Kalecik Karası olur mu? Ya da olmalı mı? Olması ne derece doğrudur? Zaten ben de bunu merak ediyorum ya :)
.
.
Adakarası : Sanırım buranın ikliminin erkenciliği bu üzümü etkilemiyor. Nedense diğerleri gibi, olgunlaşmak için aceleci değil... Yukarıdaki fotoğrafta belki bişey dikkatinizi çekmiştir; üzümler biraz fazla, bunun farkındayım...
.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder