"Bahçelerde börülce, oynar gelin görümce..." diye, bir türkü vardır ya hani, işte o börülce, bu börülce. Görürsem, gelinle görümcenin de fotoğrafını çekerim...
İki tür yemeği yapılır (başka da varsa ben bilmiyorum);
1. haşlanarak zeytinyağıyla yağlanır ve öyle yenilir.
2. Domates, soğan vs. konularak yahnisi yapılır.
.
.
Mehmet Bey,
YanıtlaSilbahsettiğiniz pişirliş şekillerinden başka, patlıcanla beraber göveçte nefis olur. Ayrıca kuru börülce kerviz ve pırasa yemeklerine de konulur. kuru patlıcan yemeklerinde de gayet hoş olur. Ayrıca ben haşlayarak (kuru fasulye gibi olmaz, azıcık haşlayınca yumuşar hemen) piyazını yamayı severim. Haşlanmış börülcenn üzerine zeytinyağı, biraz limon, ince doğranmış taze soğan ve maydonoz koyarak :)
Biz haşladığımızda bir miktarını piyaz olarak yer, daha çoğunu yahni yaparak yeriz.
YanıtlaSil