Yağmurlar yağdı ve çimenler yüzünü göstermeye başladılar. (Şimdi diyeceksiniz ki, burda çimen nerde? Durun acele etmeyin hemen:)) Ben de, bu durumu daha etraflıca bir incelemeye çıkmıştım ki, daldaki bu inciri gördüm. Ağaçta bir tek bu incir var, sanki beni bekliyor. Gelsin fotoğrafımı çeksin sonra da beni yesin diye :) Ee, beklentisini de boşa çıkarmamak lazım de(ğil) mi?
Görüldüğü üzere, ağaçta bir tek bu incir var, yani yalan söylemiyorum:) Ve bu da, onu aldığımın ve yiyeceğimin resmidir. Hatta yediğimin resmi de var ama o kadar da uzun boylu değil :)
Bunlar da "Bursa Siyahı" incirleri. Diğer incirler (Sarı lop ve sarı zeybek) bitmiş olmalarına rağmen bu incir çeşidi geç yetişen bir çeşit olduğundan erkenden bitmiyor.
Bursa Siyahı : Meyve olgunlaşması Ege Bölgesinde Ağustos başından Ekim ayı ortalarına kadar, Bursa yöresinde Eylül başından Kasım ayı ortalarına kadar devam etmektedir. Meyveleri iri, şekli yuvarlaktır. Kabuk rengi koyu mor veya morumsu siyahtır. Kabuk yapısı dayanıklı, meyve eti sıkı dokulu, yola dayanımı iyi bir çeşittir. Bursa Siyahı meyveleri iri, gösterişli, kabuk ve iç rengi ile albenili, iyi kaliteli sofralık ve dondurulmaya uygun bir çeşittir.
.
Çardaktaki üzümler. Bunlar da geç olgunlaşan ve geç zamanlara kadar dayanan üzümlerdir.
.
.
Bu da çardaktan bir görünüm.
.
.
Bunlar da yolun kenarındaki yeni çıkmaya başlamış olan otlar. Geçen yıldan kalan kuru otların arasından çıkan bu otların daha bir haftalık mazileri var. Böyle giderse çok hızlı büyüyecekler. Çünkü bu fotoğrafı çektiğim öğleden sonra saatlerinde havada nerdeyse hiç bulut yoktu ve hava sıcaktı. Akşam hava kararırken yağmur yağmaya başladı. Yine yukarıdaki fotoğrafta, dayanamayıp hemen açmış olan bir sarı papatya var.
.
.
.
Tek incir size kısmetmiş. afiyeler olsun..
YanıtlaSilBayraımınızı kutlar, bol bereketli, sağlıklı, fotoğraflı günler dilerim..
Teşekkürler Ferhan hanım.
YanıtlaSilSizin de Bayramınız kutlu olsun...