13 Eylül 2008 Cumartesi

Pekmez Nasıl Yapılır? (3.Perde)



Aslında, kazandan dün de alabilirdik pekmezi, ama bugüne kaldı. Bugün aldık ve şişelere doldurduk. Pekmezin duruluğu ve kıvamı yukarıda görüldüğü gibi.



Dibe biraz da olsa çökelme oluyor. Üzerinden bulandırmadan aldıktan sonra, pekmez biraz azalınca kazanı hafiften bir tarafa doğru eğerek almaya devam ettik.



İşte sonuç bu. 11o litre şıradan çıka çıka ancak bu kadar pekmez çıkıyor. İlk gün tahmin ettiğime yakın bir miktar, 22 - 23 litre pekmez. Yukarıdaki fotoğrafta kazanın dibindeki bir miktar çökelti de görülüyor.

Bu pekmez bahsi de burada kapanır:) Artık yeter:)
.
.

4 yorum:

  1. Çok emekli..yapanların ellerine sağlık..
    bu kış sağlıkla yemek nasip olsun..

    YanıtlayınSil
  2. Merhaba Ferhan hanım,

    Hem bir sürü şıradan çıkan pekmez az oluyor, hem de çok zahmetli hakikaten. Ama üzüm varken biraz yapmak lazım, çünkü çok faydalı...

    YanıtlayınSil
  3. Hazırca alıp yediğimiz pekmezlerin ne büyük emeklerle yapıldığını hatırlattınız...

    Az çok biliyordum büyük emek istediğini ama görüntülerle desteklenmesi iyi oldu...

    Afiyet olsun, yarasın :)

    YanıtlayınSil
  4. Evet Aysel hanım, sormayın valla çok zahmetli...

    YanıtlayınSil