Ege'nin ve tabii ki Bodrum'un en bilinen ve sevilen otlarından birisi de, tarlalarda kendiliğinden yetişen turp otudur.
Turp Otu Haşlaması (ya da Salatası) :
Dallarının üzerindeki yapraklar sıyrılarak turp otu temizlenir ve toprak kalmayacak şekilde iyice yıkanır. Çubuk gibi bırakmak yerine dallar biraz yapraklı kalırsa daha iyi olur. Bir yandan da su kaynatılır, içine bir miktar tuz atılır. Temizlenen turp otları, kaynatılmış suyun içine atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. İçinde az miktarda su kalacak şekilde suyu süzülerek bir tabağa alınır, bolca sızma zeytinyağı ve biraz tuz ilave edilerek yenilir. Ben turp otunun kök bölgesini (fotoğrafta görülen o beyaz kısımlar) daha çok seviyorum.
Turp otunun çeşitli yönlerden görünüşü.
Turp Otu Kızartması :
Haşlanan turp otları, unlanarak kızartılırlar. Bu şekilde pişirme Bodrum yarımadasının batı kısmında (Yalıkavak, Turgutreis tarafları) yapılırken, Bodrum-Karaova yöresinde pek uygulanmaz.
Turp otu.
Dallarının üzerinde biraz yaprak bırakılarak, fazla yaprakları temizlenmiş ve yıkanmayı bekleyen turp otları.
.
.
bizde hardal otu denir çok lezzetli kesinlikle tavsiye ederim
YanıtlaSilhardal otu daha farklı bi ot. bu turp otu ayrı hardal ayrı bi ot ama ikiside güzel olur tavsiyemdir
YanıtlaSilTurp otunu bu şekilde haşladıktan ve süzdükten sonra içine zeytin yağı,limon,sarmısak ezip karıştırılarak yenirse tadına doyum olmaz.
YanıtlaSil