.
Köremen : Yukarıda sadece yaprakları var, gövdesi ve yumrusu sarımsağa benzeyen bir bitki. Doğal olarak yetiştiğinden, gelecek yıl aynı yerde tekrar yetişebilmesi için yumruları sökülmeyip arazide bırakılmış. Tadı da sarımsağı andırıyor.
.
.
Kazyak : Bizim burada Gazyak denir aslında:) Biraz maydanozu andırıyor değil mi? Özellikle otlu sac böreğine çok güzel bir tat katar. Ot yemeklerinin içine de konulur.
.
.
Deve Tabanı : Bu otu daha önce duymamıştım. Ama görüntüsü gayet hoş. En kısa zamanda tadına da bakacağım. Kavrulup yemeği yapılarak ve haşlanarak yeniliyormuş. Bunun yanı sıra diğer ot yemeklerinin içine çeşit olarak da kullanılır(mış).
Deve Tabanı : Bu otu daha önce duymamıştım. Ama görüntüsü gayet hoş. En kısa zamanda tadına da bakacağım. Kavrulup yemeği yapılarak ve haşlanarak yeniliyormuş. Bunun yanı sıra diğer ot yemeklerinin içine çeşit olarak da kullanılır(mış).
.
.
Yukarıdaki fotoğrafta da her üç ot birden toplu halde poz vermiş durumdalar :) Ege'ye özgü ve çok doğal...
Yukarıdaki fotoğrafta da her üç ot birden toplu halde poz vermiş durumdalar :) Ege'ye özgü ve çok doğal...
.
.
Nasıl özledim Bodrum otlarını. Demek çıktılar. Afiyet olsun!
YanıtlaSil