31 Ekim 2008 Cuma

Köremen, Kazyak ve Deve Tabanı

Bir kaç gün oldu bu fotoğrafları çekeli. Otlu bişeyler hazırlanacaktı, kaşla göz arasında bahçeye gidilip bunlar bulunup geldi. Bahçe dediğim de öyle uzak değil, iki adımlık yer. Bağın içi, kenarı falan. Hazırlanacak ot yemeğinin içine çeşit olarak bunlardan da azar azar konulacakmış. Ben de fotoğraflarını çekmek için bu fırsatı kaçırmadım tabi:)

.
Köremen : Yukarıda sadece yaprakları var, gövdesi ve yumrusu sarımsağa benzeyen bir bitki. Doğal olarak yetiştiğinden, gelecek yıl aynı yerde tekrar yetişebilmesi için yumruları sökülmeyip arazide bırakılmış. Tadı da sarımsağı andırıyor.
.
.
Kazyak : Bizim burada Gazyak denir aslında:) Biraz maydanozu andırıyor değil mi? Özellikle otlu sac böreğine çok güzel bir tat katar. Ot yemeklerinin içine de konulur.
.
.
Deve Tabanı : Bu otu daha önce duymamıştım. Ama görüntüsü gayet hoş. En kısa zamanda tadına da bakacağım. Kavrulup yemeği yapılarak ve haşlanarak yeniliyormuş. Bunun yanı sıra diğer ot yemeklerinin içine çeşit olarak da kullanılır(mış).
.
.
Yukarıdaki fotoğrafta da her üç ot birden toplu halde poz vermiş durumdalar :) Ege'ye özgü ve çok doğal...
.
.

1 yorum:

  1. Nasıl özledim Bodrum otlarını. Demek çıktılar. Afiyet olsun!

    YanıtlaSil