22 Haziran 2010 Salı

Trakya İlkerenler Olgunlaşıyor, Garova'da Üzüm Sezonu Açılıyor



Zaman ne çabuk geçiyor. Asmalar filizleniyor, salkımlar oluşuyor, çiçek açıyor derken, olgunlaşmaya bile başladılar.


.
.

6 yorum:

  1. Ne kadar erken, dalından koparıp yemek ne güzel olur, bol ve lezzetli olsun hasadınız Mehmet bey. Zamana gelince; su gibi akıp geçiyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet Cevat bu üzüm oldukça erkenci bir çeşit. İyi hasat dilekleriniz için teşekkürler...
    Zamana gelince, su gibi akıp geçiyor :) Hayatımızda internet var, iş yaşamı çok acımasız, rekabetçi ve hızlı, televizyon var, hem de yüzlerce kanal, cep telefonu var, daha bir sürü şey, var oğlu var yani... Sanırım hayatı bunlar hızlandırıyor. Bir de eskiyi düşünün, bırakın bunları elektrik bile yok :)

    YanıtlaSil
  3. pazarda satılan üzümleri görünce " ne zaman oldunuz siz de pazara çıktınız "dedim..demek ilkerenle varmış onlar çıktı piyasaya:)
    maşallah güzellikleri de harika çok estetik meyve:)

    YanıtlaSil
  4. lavantalimon, Türkiye'de Trakya İlkeren'in en erken yetişeceği yer burasıdır. Yine burayla aynı paralelde olan Mersin, Tarsus tarafları. Üzümler daha pazara çıkacak duruma yeni geliyorlar. Sizin pazarda gördüğünüz üzümler Trakya İlkeren olmayabilir, serada yetişmiş üzümler olabilir. Belki :)
    Gezllikleri konusunda, evet, çok estetik bir meyve :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Mehmet bey Isparta Yalvac toplamda 10 Deker Seram var 6 deker Erkenci üzüm Trakya ilkeren 4 dekar Rdeglobe üzüm yapmak istiyorum siz ne önerirsiniz Bilgi verirseniz sevinirim 0555 292 34 34

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mustafa bey, Erkenci için Trakya İlkeren uygun. Red Globe hakkında çok bilgim yok ama bildiğim kadarıyla onun da uygun olacağını düşünüyorum.Ayrıca bizim yetiştirdiğimiz üzümlerden birisi olan Cardinal de erkencidir ve çok güzel bir üzümdür. Biraz da ondan düşünebilirsiniz.
      Başarılar dilerim...

      Sil