
Etçik Mantarı (Clitocybe geotropa) : Açık kahverengi ve huni şeklinde şapkası ve yine aynı renkli, uzun ve toprak içindeki kısmı şişkin sapı ile tanınır. Sonbaharda yağmurlar yağdıktan sonra, daha çok "künnük" dediğimiz yeşil makilikler arasında olmak üzere, çalılıklar arasında, diğer makilikler arasında, çam ormanı açıklarında, kuzeye bakan yamaçlarda ve dere kenarlarında 15-20'lik gruplar halinde yetişir. Bizim buradaki adı "Etçik" tir. Bildiğim kadarıyla buna başka yerlerde "Etçe" de diyorlar. Bunların haricinde başka isimleri var mıdır bilmiyorum.
.

.
.
İşte benim bu güzel bloğu bulmama sebep olan Google aramasının kahramanı mantar. Bizim yeredeki adı "Ere". Anlamını çok aradım ama "Ere" kelimesinin anlamını ne yazık ki bulamadım.
YanıtlaSilBana göre mantarlarn şahıdır. Bahsettiğiniz şekillerde yapılabildiği gibi ben size bir de pilavda denemenizi tavsiye edeceğim. Muhtemelen daha geçmemiştir. Toplarsanız eğer, küçük parçalar halinde doğrayıp pilava şehriye yerine bundan koyun. Ve düşüncelerinizi burdan paylaşın :)
Evet, bana göre de mantarların şahı. Benim 8 yaşında yeğenim var, geçen gün közlenmişinden biraz verdik yemesi için, "ben yemem" dedi. Sonra bir tadına bakmaya ikna ettik, bu sefer de "geri kalanını da ben yiyeceğim" demeye başladı :)
YanıtlaSilEtçiği bulduğumuzda dediğiniz gibi pilavla deneyeceğiz...
adi tete de moine'mis fransizca yani kesis kafasi:) cok tesekkurler bilgi verdigin icin
YanıtlaSil"Keşiş Kafesi" güzel isimmiş :)
YanıtlaSil