.
Bu meyve oldukça dikenlidir. Dikenler çok incedirler ve farketmek zordur. Ele kaçınca bulup çıkarmak da zordur. Hadi bu neyse de, dile ve ağız bölgesine falan kaçarsa işte o zaman çok kötü olur. Toplanacağı zaman bir süpürgeyle dikenlerini temizlemekte yarar vardır. Sonra bir de yıkandığında dikenlerinden büyük oranda temizlenmiş olur. Ama yine de soyarken ve yerken dikkat etmek gerekir. Soğutulup yenirse daha güzel olur. Oldukça çekirdekli bir meyvedir ve çekirdekleri serttir. Kendileri benim çok sevdiğim bir meyve olmamakla birlikte, sevenleri hiç de az değildir. Bodrum pazarında satılan meyvelerden biridir...
Sarı, turuncu, kırmızı renk tonlarında olabilirler. Faydalı olduğu söylenir, yazılır. Bu faydalar da şöyleymiş; İshal ve dizanteriye karşı faydalı imiş. Sindirim sistemini rahatlatır ve kabızlığı giderirmiş ki, bu konu pek şüphe götürmüyor :) Şeker hastalarına iyi gelirmiş. Kolesterol oranını düşür, tok tutar ve yemeklerden alınan yağın vücut tarafından emilimini azaltırmış. Bol C vitamini ihtiva edermiş.
Yaprakları kaynatılarak elde edilen solüsyonu da cildi nemlendirir ve taze tutarmış.
.
.
apartmanın arka tarafında var bundan. Sizin gibi benim için de pek makbul olmayan bir meyve. Yiyeyenler bunun neresini yiyor diye düşünmüşümdür hep. Mübarek sırf çekirdek :)
YanıtlaSilMehmet bey aynen öyle, mübarek sırf çekirdek :)
YanıtlaSilValla ben çok severim. Ama bu yaz yiyemedik. Ne yapalım, sağlık olsun :)
YanıtlaSilEvet, sağlık olsun Hüseyin. Başka yazlara...
YanıtlaSil