28 Şubat 2009 Cumartesi

Evde Şarap Grubu Şubat-2009 İzmir Tadım Toplantısı



İnsan dediğin kuş misali derler ya, aynen öyle. Bugün, Evde Şarap grubunun İzmir tadım toplantısı vardı. Bu toplantıya gitmek niyetinde değildim aslında. Ayhan (Güleyen) beyin davetine de bu yönde cevap vermiştim. Ama Rıdvan (Dursun) abi “ben gideceğim, Kadir de gelecek, sen de gel beraber gidelim” deyince, geçen Cumartesi günü “tamam” dedim. Ama hafta içinde öyle bir gribe yakalandım ki, gidemeyeceğimi düşünmeye başlamıştım. Neyse ki, bugün sabaha kadar epeyce toparlayabildim. Yine de tam iyileşmiş değildim.

Kargoyla gelecek birkaç parça eşya vardı, dün onları Rıdvan abi teslim almıştı, bu sabah getirip eve bıraktılar, Erdal’la beni aldılar ve yola çıktık. Gidişte Kuşadası – Seferihisar üzerinden gittik. Seferihisar’dan Teos’a (Sığacık) döndük ve orada küçük bir mola verdik. Öğleden sonra saat 13:00 civarlarında da Urla’da Urlice Bağlarına vardık. Akşamüzeri güneşin batmasına yakın da oradan yola çıktık. Akıllara şu gelebilir, şarap içtikten sonra trafiğe çıkılır mı?. Tabi ki çıkılmaz, zaten öyle de yapmadık. Adı üstünde bu bir tadım toplantısıydı, şarap içme toplantısı değil…



Fotoğrafta da görüldüğü gibi toplantıya katılan grup üyeleri tarafından bir çok şarap getirilmişti. Benim de üç şarabım vardı. Kimlerin hangi şarapları getirdiğinin notunu tutmadım doğrusu. Burnum biraz tıkalıydı ve ağzımın tadı da pek iyi değildi. Bu yüzden bazı şarapları tattım, bazılarını da sadece koklayıp Erdal’a verdim ve tadarak fikrini söylemesini istedim.



.


Tattığımız şarapların içinde güzel şaraplar vardı. Daha önce de söylediğim gibi, not tutmadığım için şaraplar hakkında bişey yazmıyorum. (Evde Şarap grubunun sayfasında yazılacaktır sanırım) Gayet güzel bir tadım toplantısıydı… Toplantıyı organize eden Özlem (Çakır) hanıma, Ayhan (Güleyen) beye ve gelen arkadaşlara teşekkürler…
.


Dönüş yolculuğunda Rıdvan ve Kadir abiye de söylemiştim, sonra evde Erdal’la da konuştuk. Son zamanlarda bugünkü yolculuk esnasında güldüğümüz kadar gülmemiştik. Hem gidiş, hem de dönüş yolculuğu müthiş keyifliydi. Böyle güzel bir gün için Rıdvan ve Kadir abiye bir kez daha teşekkürler…

.
Tadım toplantımız Urla'da, Urlice Bağlarında yapıldı.
.
.
Ev sahiplikleri için Bilge - Reha Öğünlü çiftine teşekkürler...
.


Urlice'de asmalar budanmış.



Bir yandan da bağda çalışma devam ediyordu. Budamada kesilen dallar toplanıyor.
.
.

8 yorum:

  1. arkadaşım geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun Mehmet Arkadaşım,biraz meraklanmıştım
    bir ara sesin çıkmayınca,fotoğraflardan da anlaşıldığı gibi güzel bir zaman
    yaşamışsın sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler Muzaffer hocam. Bu aralar grip salgın halde sanırım. Tanıdığım bir çok kişi yakalanmış. Neyseki ben hafif atlattım.

    Evet hocam İzmir seyahati çok güzel geçti, güzel bir gündü...

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel olmuş bu tadım buluşması. Mekan muhteşem, insanlar harika, şaraplar güzel, daha ne istenir ki?

    YanıtlaSil
  5. Evet Tijen hanım, çok güzel bir tadım buluşmasıydı. Herşey güzeldi, güzel bir gündü...

    YanıtlaSil
  6. Gecikmiş bir geçmiş olsun mesajı olsun benimkisi de... Aslında bu konuya daha önce yazacaktım ancak fırsat bulamadım.

    Mehmet Bey, bir dahaki sefere haber veriyorsunuz ve bir acı kahve içmeden gitmiyorsunuz. Ben de Güzelbahçe'de oturuyorum. Seferihisar kavşağına beş dakika mesafede... Anlaştık mı? :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim Mehmet bey. Bir daha o taraflara gel(ebil)diğimde uğrarım, anlaştık :)

    YanıtlaSil