4 Aralık 2010 Cumartesi

Son Tarla Domatesleri

Bir önceki yazı "Son Keçi Sürüsü" idi, bu yazı da "Son Tarla Domatesleri" oldu. "Son"lardan gidiyoruz, hayırdır inşallah :)



Bugün toplandı bu domatesler. Pek albenisi yok, biraz lekeli, biraz ecüş bücüşler belki ama, çok önemliler, çok değerliler. Yok, yok, hani geçenlerde domates zam şampiyonu olmuştu ya, öylesi parasal bir değer değil bu bahsettiğim. Bu, tadla, doğal olmakla, son olmakla ilgili... Bağın hemen yanıbaşına yaz başında dikilen ve yazın sonuna doğru dalları kuruyan domateslerin, sonra gövdelerinden tekrar filiz verip dallanarak, kurumaya direniyor olmaları ve ısrarla domates vermeye devam etmeleriyle ilgili... Lezzetiyle ilgili birşey söylemiyorum, onu da bilenler biliyordur zaten...

8 yorum:

  1. "...doğal olmakla, son olmakla" demişsin ya, buna bir de "direniyor olmakla" yı ekleyelim mi?
    Biz burada o direnişçilerin son meyvalarını da kızartabilmek için soğuklar bastırırken köklerinden söküp uygun bir yere asıyoruz. Aynı tadı vermeseler de kızarıp olgunlaşıyorlar. Sonra da o sonun sonu olan tek meyvayı yerken seneye görüşmek üzere demeyi de ihmal etmiyoruz!

    YanıtlaSil
  2. Baha hocam merhaba,
    Ekleyelim tabi ki hocam, çünkü gerçekten bir direniş bu.
    Bizim buranın iklimi sizin oraya nazaran daha ılıman olduğu için, bizimkiler hala tarlada ve dalında kızarabiliyorlar. Ama artık öyle ya da böyle onların da sonu geliyor. Sizin onlara dediğiniz gibi, biz de seneye görüşmek üzere diyoruz.
    Selam ve sevgiler hocam...

    YanıtlaSil
  3. Başlığı okuduğumda heralde yatakta kızarmışlardır dedim. Hatırlarım yeşil domateslerin çam pürülerinin üzerinde naylon örtülerin olduğu yataklara konulduğunu ve orada kızardıklarını... Sizinkilerde asi ruhu var anlaşılan. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Mehmet bey,
    Vallaha ruhlarında asilik var mı bilmiyorum ama, biz durumdan memnunuz :) Şaka bir yana bunda iklimin çok etkisi var tabi. Ama iklimlerin böyle değişmesinin de şakaya gelir yanı yok, o da işin başka tarafı :)

    YanıtlaSil
  5. mehmet abi selamlar umarım iyisindir. bende buğün pazardan son domateslerden aldım tadı bambaşka oluyor...
    kendine çok iyi bak mutlu kal

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Deniz (Ozan),
    Teşekkürler iyiyim, umaraım sen de iyisindir. Bu aralar olan soğuklardan sonra açıkta domates kalmaz artık.
    sen de kendine iyi bak, selamlar.

    YanıtlaSil
  7. Kanada'dan merhaba,

    Tesadufen bahce isleri ile ilgili sayfalara bakarken dustum sayfaniza ve fakat dusmez olaydim!

    O domatesler, gunes oksuzu bir ulkede yasayan biri icin fazla cezbedici, fazla guzel, fazla olaganustu, kendimi bir an ustune tuz ve kekik ekmis yer halde hayal ettim.

    Gorseller icin tesekkurler, gidip gezmis kadar oldum.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşli Bodrum'dan Kanada'ya selam ve sevgiler...

      Sil