16 Şubat 2010 Salı

Budamanın Sonuna Doğru



Kimi zaman soğuk, kimi zaman yağmur nedeniyle ara verilen budamanın yavaş yavaş sonuna geliyoruz...



Bugün hava da güzeldi. Bir sürü telefon görüşmesi, internetten bişeylerin araştırması, televizyonda WTA Tour (tenis) maçları derken, dışarı çıkmakta biraz geç kaldım ama yine de günün son güneş kırıntılarını yakaladım. Erhan (Yürüt) abi ve Füsun hanım geldiklerinde bağın içindeydim. Fotoğrafları da Erhan abi çekti...



Baba bağcı, bağın öbür köşelerinde bir yerlerde halâ budamaya devam ediyor...
.
.

12 yorum:

  1. Çatıdaki "maşallah" yazısı harika olmuş Mehmet Bey... :)

    Otlarla mücadeleye ne zaman başlayacaksınız? Daha önceki yazdıklarınızda atladıysam kusura bakmayın, sürecekmisiniz yoksa ot ilacı mı kullanacaksınız?

    YanıtlaSil
  2. Ot ilacı kullanmıyoruz, toprak işleme yapıyoruz. Sürme, yırtarak toprağı işleme, düzeltme işlemleri yaılıyor. Mart ayı içerisinde, Nisan ayı başlarında, havanın yağış durumuna, dolayısıyla toprağın tavına göre yapılıyor. "Bağda toprak işleme" etiketi altında daha önce yaptıklarımızı yazmıştım.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Mehmet bey kolay gelsin. Çalışmalarınızı eşim Cevat ve ben izlemekten keyif alıyoruz. Sizin çalışmalarınız bize de ilham kaynağı. Emeklerinize sağlık.

    Bu arada ayrık otları için kimyevi kullanmamanızı takdir ettim. Doğayı korumak ve sürdürebilmek adına tarım ilaçları yerine klasik yöntemler her zaman daha amaca uygun.

    Selamlar
    Zeynep

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Zeynep hanım. Tarım ilaçları konusunda ben de hassasım. Elimizden geldiğince en aza indirmeye, kullandıklarımızda da seçici olmaya çalışıyoruz.
    görüşmek üzere.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Mehmet bey merhaba;
    Biz gecen sene oyle bir yanlis budama yaptik ki neredeyse sifir hasat aldik!:( Bu sene biraz daha bu isi bilerek yapiyoruz ama bazi asmalar gercekten cok mutsuz. Cok ince, ve gucsuz olan govdelerde budama nasil yapilir? Biz yerden soyle bir 20-30 cm arasi bir cubuk seklinde budadik. Hata mi ettik?

    YanıtlaSil
  6. Pınar hanım (karşı komşu),
    Teknolojiden faydalanmanın tam zamanıdır :) Siz çekin birkaç fotoğraf, gönderin. Öyle bakalım. Sanırım en anlaşılır ve doğru o şekilde olur.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  7. bağcılık hiç de öyle kolay değil.bağcılığa pek özenen biri olarak:) takip ediyorum
    üzümleri buğusuyla görünce hoşumuza gidiyorda nazlı bebek gibi bakmak gerekiyor.
    kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Haklısınız lavantalimon. Aynen dediğiniz gibi, çok ilgi ve bakım gerektiriyor. Eğer bu işlerden keyif alıyorsanız ne alâ :)

    YanıtlaSil
  9. Komsum, blogda verdiginiz gmail hesabiniza gonderdim.
    Cok tesekkurler.

    YanıtlaSil
  10. Sayın komşu, şu an itibarıyla bana gelen bir mail yok :)

    YanıtlaSil
  11. Bendeki baska bir emailinizi denedim biraz once!:)

    YanıtlaSil
  12. Tamam mailinizi aldım, biraz sonra cevabı göndereceğim.
    Selamlar, kolay gelsin...

    YanıtlaSil