21 Şubat 2010 Pazar

Budamadan Sonra Asma Dalı Yığınları



Budanan asmalardan kesilen dallar toplandığında, bağın değişik yerlerinde böyle yığınlar oluşturuyorlar.
.
.

9 yorum:

  1. Tahmin ediyorum daha sonra o nefis sac böreklerinin pişmesine vesile oluyorlardır :)

    YanıtlayınSil
  2. Mehmet bey, ne yapıyorsunuz bu çıkan dalları.?! Selamlar

    YanıtlayınSil
  3. Apartman Balıkçısı,
    Sac böreği yapılırken kullanıldığını pek de söyleyemem. Onun için daha çok ince odunlar kullanılıyor. Ama dediğiniz şekilde kullanımı için ayırmak lazım bir kısmını.

    YanıtlayınSil
  4. Cevat bey,
    Bu dallar yakılıyor. Aslında dallar parçalanarak tekrar toprağa karıştırılabilirler. Bu konu da tartışılabilir aslında. Bu dallar üzerinde hastalık etmenleri ve kalıntılarının da olabileceğini düşünürsek, bu durumda onlar tekrar bağın içinde bırakılmış olur.

    YanıtlayınSil
  5. Budarken ufaltıp çuvala dolduruyorum, sonra doğru bodruma.
    Bu sene çuval sayısı aniden dörde çıkınca bir keyiflendim ki sorma,
    (geçen sene bir çuvalda kalmıştım da!)"Çok çabuk büyürler, merak etme" demiştin, üç yıllıklarım üç parmak kalınlığa geldiler bile.
    sevgiler selamlar

    YanıtlayınSil
  6. Haklısınız parçalanıp doğrudan toprağa karıştırıldığında dediğiniz gibi hastalık etmenlerini doğrudan toprağa vermiş oluyorsunuz.

    YanıtlayınSil
  7. Baha hocam, asma hızlı gelişiyor. Çuvallarca budama dallarınız olacak :)
    Selamlar, sevgiler...

    YanıtlayınSil
  8. Dal parçalama ve ya yakılma çözümleri var.
    Asında köylümüzde şehirli olmuş odunun yüzüne bakmaz olmuş .
    MERSİN

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bir kısmı yakılıyor bir kısmı (küçük parçalar) toprağa karışıyor.

      Sil