15 Ekim 2009 Perşembe

Bağbozumu - Chateau de la Garde / La Tulipe 2009



Şarap tadımcısı ve yazar ve aynı zamanda Bordeaux'da şato (Chateau de la Garde) sahibi olan Ilja Gort 2008'in Mayıs ayında Bodrum'a geldiğinde bizim bağı da ziyaret etmiş ve o zaman tanışmıştık. Bu ziyaret ile ilgili yazıyı okumak için tıklayınız.



Ilja'nın bir blogu vardı. Zaten onun blogunu gördükten sonra karar vermiştim bu bloga. Yani bu blogun oluşmasında ve şu an burda yazıyor olmamda onun payı büyüktür. Ilja daha sonra blogtan vazgeçti, orada yazacaklarını yine blog düzeninde, bülten (SlurpArchief) şeklinde aylık olarak göndermeye başladı.



Bu ay, bağbozumunu ve fotoğraflarını günlük olarak yayınlamaya başladı. Günlük bağbozumu fotoğraflarına ve haberlerine de bu index sayfasındaki günlerin üzerine tıklayarak bakabilirsiniz.




Chateau de la Garde / La Tulipe
.
.

4 yorum:

  1. Mukemmel gozukuyor degil mi? Gitmek sart oldu zaten cok istiyorum ama artik bir dahaki bagbozumuna.Nasil hos hazirliklar ve dayanisma. Bu arada size soru turkce sarap sitesi yok diyorsunuz ya ben bir tane hazirlasam ama ancak fransiz saraplarini tanitabilirim sizce bir ise yarar m?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Siz çok şanslısınız, orada çok bağ ve şaraphane var. gerçi benim de burda kendi bağım var :)

    Bağ bölgelerine ne kadar yakınsınız bilmiyorum ama ben olsam fırsat buldukça gezmeye giderdim :) Bağbozumu tecrübesini yaşamayı da ihmal etmeyin :)

    Ben bağ ve şarapla ilgili siteleri gezmeyi çok severim. Değişik bir şarap etiketi görmek bile güzeldir benim için. Siz öyle bir site yaparsanız iyi olur. Şarapları tanıtırsınız, bazen bağlarına gidersiniz, bağ ve şarapla ilgili etkinliklere, basında çıkan haberlere yer verirsiniz. Ben kendi adıma söyleyeyim, sıkı takipçisi olurum :)

    İşe yarar mı, yarar :)

    Selamlar...

    YanıtlaSil
  3. muzaffer özgen19 Ekim 2009 21:58

    Bağlardaki düzene,tertibe hayran olmamak elde değil,mehmet arkadaş.Geçen İzmir'e giderken sana uğramaktı niyetim.İyi ki haber etmemişim,kulaklarımdan rahatsızlanınca Yücelen'e oradan da İzmir'e geçtim.Allah nasşp ederse çok istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun Muzaffer hocam.

    Uğramak için uygun olduğunuz bir başka seferde bekliyorum, artık gerçek hayatta da tanışalım :)

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil