25 Nisan 2013 Perşembe

5.Masters Of Wine Weekend İstanbul

Dünyanın en ünlü 7 Master Of  Wine’ı İstanbul’a geliyor, Türk şarapları yeniden dünya vitrinine çıkıyor.


Türk şaraplarının dünya haritasındaki konumunu belirlemek amacıyla Veritas tarafından düzenlenen ve yerli üreticilere şaraplarını dünya genelindeki az sayıda ‘Master Of Wine’a sunma fırsatı veren “Masters Of Wine Weekend İstanbul”, 5. yılında yine şarabın üstadlarını Türkiye’de buluşturuyor.  2009 yılında ilk Master of Wine’lardan Jancis Robinson'un Türkiye ziyaretiyle başlayan “Masters of Wine Weekend Istanbul”un beşincisi, dünyaca ünlü 7 Master Of Wine’ın katılımı ve genişletilen programıyla 3-7 Mayıs 2013 tarihlerinde The Marmara Taksim'de gerçekleşecek.

Dünyanın tanıdığı 7 Master Of Wine

5. Masters Of Wine Weekend İstanbul’un dünyaca ünlü konukları şöyle:
The Times'ın şarap yazarı ve dünyada en çok tanınan Master of Wine'lardan biri olan Tim Atkin; Christie’s Amerika ve Christie’s Asya Başkanlıklarını yürüten Charles Curtis; International Wine Challenge eş başkanlarından Peter McCombie; Dünyada hem Master of Wine hem de Master Sommelier ünvanlarına sahip 3 büyük üstattan biri olan Ronn Wiegand; Yirmi yıldır İngiltere’de nadir ve kıymetli şarap ithalatçılarına danışmanlık yapan Sarah Abbott; Mahzenlerindeki 2,5 milyon şişe şarap stoğu ve 35 milyon Euro cirosuyla dünyanın en büyük şarap perakendecilerinden biri olan Millésima ortaklarından Roger Bohmrich; Balkans Wine Competition, Ultimate Wine Challenge ve Starwine Competition jüri üyesi olan ve New York Astor Center'da şarap eğitimlerini sürdüren Christy Canterbury.

5. Masters Of Wine Weekend İstanbul’da ayrıca tüm şarapseverlerin katılımına açık tutulan MasterClass oturumlarında, dünyanın en nadir ve kıymetli şaraplarından 60’ı açılacak. Bu çok özel şarapların 30’u  Wine Spectator ve ABD'li ünlü şarap eleştirmeni Robert M. Parker'dan 100 üzerinden 100 tam puan alan şaraplar. 32 yıllık meslek hayatı boyunca tattığı yüz binlerce şaraptan sadece 204'üne 100 tam puan veren Parker’ın bu olağanüstü şarap seçkisi, şarapseverlere benzersiz bir deneyim sunacak. 4-5 Mayıs günleri  gerçekleşecek olan ve dünyanın en kıymetli ve nadir şaraplarının büyük ustalarla beraber tadımının yapılacağı bu özel oturumlar, hazırlanan özel davetiyelerle hediye de edilebiliyor.

5. Masters Of Wine Weekend İstanbul katılım koşulları ve tüm programa dair ayrıntılı bilgiye www.mwistanbul.com sitesinden ulaşılabilinir.

1 yorum: