22 Ekim 2010 Cuma

Lodostan Sonra Kırık Bağ Direkleri



Burada ilkbaharda ve sonbaharda şiddetli lodos esiyor. İlkbahardaki lodos filizlere zarar veriyor. Sonbahardaki lodos ise bağ direklerine zarar veriyor. Aynen yukarda olduğu gibi, direkler kırılıyor. Teller şimdilik bir ağaçla desteklenmiş durumdalar. Budama esnasında bu direkler sağlamlarıyla değiştirilecekler.



Direklerin kırılmasında, direklerin sağlamlığı, ne sıklıkta dikildikleri, rüzgarın şiddeti, asmalardaki dal yoğunluğu gibi faktörlerin etkisi var. Her sene 3-5 direğin tamiri gerekiyor.



Daha az rüzgar tutmaları için, bağın şiddetli rüzgara maruz kalabilecek bölümlerindeki asmaların bazılarının dalları uçlarından kesiliyor. Yapraklar döküldüğünde bu sorun kendilinden ortadan kalkacak aslında. Çünkü yapraklar rüzgarın çok tutulmasına neden oluyor.
.
.

4 yorum:

  1. off ya çok şiddetli esmiş demek. babanla kardeşine iş çıktı direkler dökülücek demek.kolay gelsin. toprakla uğraşmak zor:)Allah yardım etsin sevgisi yorgunluğunu unutturuyordur sanırım:)selamlar

    YanıtlaSil
  2. lavantalimon, evet her yıl esiyor bu lodos. Ve her yıl bir kaç direğe de zarar veriyor. Biraz iş çıkarıyor. Ama olacak bu kadar :)
    selamlar...

    YanıtlaSil
  3. mehmet abi merhabalar umarım sağlığın sihhatin ve neşen yerindedir. merak ettim sizin orda rüzgarlı gün sayısı ve rüzgarın şiddeti nasıl acaba rüzgardan ihtiyacınız kadar enerji üretilebilirmisiniz.....
    bide bağ çevresine güneşi engellemeden rüzgarın şiddetini düşürecek bir ağaçlandırma yapabilirsiniz. kemdinize iyi bakın deniz yusuf içhil

    YanıtlaSil
  4. ozan, teşekkürler sağlık sıhhat yerinde Allah'a şükür.
    Rüzgarlı gün sayısı ve şiddeti konusunda ben de bişey söyleyemeyeceğim, hiç o açıdan düşünmemiştim. Rüzgar ara ara şiddetli esiyor. Rüzgar çiti için ağaçlandırma yapmaya gerek yok.
    Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil