20 Temmuz 2010 Salı

2010 Yılı Şiraz (Syrah) Üzümlerimiz



Bu yıl üzümler erken olgunlaşıyorlar. Sofralık üzümler 1 hafta-10 gün kadar erken olgunlaştılar. Aynı durum şaraplık üzümlerde de var. Görünen o ki, şaraplık üzümlerin bağbozumu geçen yıl(lar)a göre epeyce erken olacak bu sene.



Bugün itibarıyla Şiraz üzümlerimiz bu durumdalar. Bu yıl, şaraplık üzümlerimin yeşil budamalarını, salkım seyreltmelerini hep kendim yaptım. Hemen hemen gün aşırı bağa gittim ve ilgilendim, kontrol ettim onları. Daha önceki yıllarda da giderdim ama bu kadar sık değildi, bu işleri de babam yapardı.
.
.

4 yorum:

  1. bunların hepsi birbirinden fotojenik. hatta ben bunların şişedeki nefis renklerini bile hayal edebiliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  3. Daha önceleri benim için sadece siyah üzüm ve beyaz üzüm çeşidi vardı,bir de çekirdekli ve çekirdeksiz üzüm .Sizin bloğunuzu takip etmeğe başlayınca üzüm cinslerini da öğrenmeğe başladım,hatta bugün horoz karasına çok benzeyen bir üzüm gördüm satıcı bayan asma çubuğunu Halep'ten bir tanıdıklarının getirdiğini ve Halep Karası dediklerini anlattı,istersem Şubat ayında birkaç çubuk verebileceğini söyledi,fotoğrafını çekeyim de size göndereyim.Yaşar

    YanıtlaSil
  4. Nalan hanım, hakikaten öyle, çok fotojenikler, çoook... Şişedeki renkleri ise bir başka güzel.

    Cevat bey, evet çok güzeller ve öyle de görünüyorlar zaten.

    Yaşar bey, blogumun böyle öğretici işlere de yaramasına çok sevindim. Gönderdiğiniz fotoğrafı aldım. Horoz Karasına çok benzeyen bir üzüm. Zaten aynı aileden epeyce üzüm var. Rengi iyi kararmamış. Belki henüz kararmamıştır, belki de çeşit özelliği böyledir. Uzaktan bakarak bunu bilmek de zor. Ama yine de daha fazla kararması gerektiğini ve kararacağını düşünüyorum.

    Selamlar...

    YanıtlaSil