24 Haziran 2009 Çarşamba

Milas Pazarı

Dün (23 Haziran Salı) rutin kontroller için Milas'a hastaneye gitmiştim. Aslında "nihayet" gittim demek daha doğru olur belki. Çünkü yaklaşık iki aydır erteleniyordu. Herhangi bir problem çıkmadı. Hastanede işimizi bitirdikten sonra Milas pazarına gittik.



Bilenler bilir, Milas pazarı buraların en eski ve meşhur pazarlarındandır. Sadece buraların mı, Türkiye'nin en meşhur pazarlarından birisidir. 7 Eylül 2007 tarihli Hürriyet gazetesinde "en orijinal 10 yerel pazar" dan birisi olarak gösterilmiştir.



Fotoğrafta da görüldüğü üzere, sebze, meyve, peynir, zeytin gibi ürünlerin satıldığı ana pazar yerinin üzeri uzay çatı sistemiyle (umarım yanlış söylemiyorumdur) kapatılmış. Burada uğultuya yakın şekilde inanılmaz bir gürültü (ve hareket) var. Pazar yerindeyken cep telefonum çaldı, gürültüden çok zorlukla konuşabildim.

Üzeri kapatılmış olan yukarıdaki pazar yerinin bitişiğindeki yerlerde de meyve ve sebzeler satılmakla birlikte, üzeri kapatılmış asıl pazar yerinin haricindeki (etrafındaki) yerlerde daha çok giyim eşyaları satılıyor ve pazarın bu kısmı (yani giyim kuşam kısmı) sebze meyvenin satıldığı pazar yerinden çok daha geniş bir alan kaplıyor.
.
.

6 yorum:

  1. Turgutreis pazarı geldi aklıma:)

    muteşem olur Bodrum pazaraları.

    YanıtlaSil
  2. Evet, Bodrum'un pazarları bir başkadır...

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel ve tazedir sebze meyvalar orda,imrendim valla:)Ben çok severim pazar gezmeyi.Burda pek imkanım olmuyor ama tatillerde mutlaka uğruyorum.

    YanıtlaSil
  4. Başka yerlerdeki pazarlarda da sebze meyveler taze oluyorlardır. Ama bizim pazarlarımız bir başkadır. Sanki pazarlarımız daha bir gezilesi, ürünlerimiz de daha tazeymiş gibi... Belki de bana öyle geliyordur :)
    Bazı kişiler pazar gezmeyi sevmezler, ama onun da bir başka güzelliği var. Fırsat bulduğunuzda (dediğinize göre tatillerinizdeymiş) size iyi pazar gezmeleri...

    YanıtlaSil
  5. Galiba o jüride ben de vardım. En sevdiğim pazarlardan biridir Milas Pazarı. Hele de o bahçesinden azıcık meyve, sebze getiren, getirdiklerini de örtüler üzerinde sergileyen teyzelerin bulunduğu yere bayılırdım.

    YanıtlaSil
  6. Diğer pazarların çoğunu görmedim ama Milas pazarı için doğru karar vermiş o jüri :) Milas pazarı çok büyük ve güzel bir pazar. Pazarın çekirdeğini, nüvesini de o dediğiniz, bahçesinden azıcık meyve sebze getiren, getirdiklerini de örtüler üzerinde sergileyen teyzelerin bulunduğu yer oluşturuyor. Ve ben de çok seviyorum pazarın bu kısmını...

    YanıtlaSil