1 Nisan 2009 Çarşamba

Papatyalar ve Küçük Mavi Çiçekler



Papatyalar, en güzel kır çiçeklerinden birisi ve şimdi her yer onlarla kaplı...

Papatya için yazılmış şarkılar da var ve bunların en başta geleni, Papatyanın kendisi kadar güzel ve aynı adı taşıyan, Necdet Koyutürk tarafından yazılıp bestelenen ve en popüler Türk tangolarından birisi olan "Papatya" şarkısı.

Papatya gibisin beyaz ve ince
Eziliyor kalbim seni görünce
İsmin dudaklarımı yakıyor neden
Nedir bu çektiğim senin elinden
.......

Papatya için yazılan şarkılardan bir diğeri de, Teoman'ın nakaratında "Oh Papatya, Yüzümün haline bak..." dediği o güzel şarkısı.



Bu küçük mavi çiçekler hangi otun çiçekleridir ve adı nedir bilmiyorum ama çok hoşuma gittiler :) Ve bunlardan etrafta çok fazla vardı..
.
.

5 yorum:

  1. Bir mor çiçek resmi ararken buldum blogunuzu. Teşekkür ederim her sunumunuz çok zevkle hazırlanmış.
    Sevgiyle !

    YanıtlaSil
  2. Abi bu çiçeğin adı anagallis arvensis veya anagallis monelli olabilir. Ancak anagallislere fare kulağı deniyormuş Türkçede. Bilgine...

    YanıtlaSil
  3. selam Mehmet, bu çiçeğin latince adını hatırlamıyorum ama türkçe adı unutma benidir. yanılmıyorsam bu ad ömrü çok kısa olduğu için, koparılırsa hemen döküldüğü için verilmiştir. devlet polae

    YanıtlaSil
  4. Huseyin topan doğru söylemiş, anagallis arvensis bu. Anagallis arvensis turuncu olanına, anagallis monelli mavi olanına deniyor anladığım kadarıyla. İngilizcesi pimpernel. Ya da bird's eye, chickenweed gibi isimleri var. Türkçesi farekulağı. Kuş otu başka bir şey anladığım.
    Ancak unutma beni bambaşka bir tür. Bilimsel adı myosotis sylvatica. İngilizcede de myosotis veya forget-me-not deniyor. Çok benziyorlar. Gene böyle minik çiçekler ama unutma beni daha göz alıcı ve şık ortasında sarı bir çember oluyor. Dikine büyüyen, en az 30-40 cm boylanan, küme halde minik çiçekler veren bir bitki. Beyaz rengi de var.
    Farekulağı yerde yayılan ot yapısında bir bitki. Baharda kendiliğinden üreyen bir ot yani.
    -zey-chan

    YanıtlaSil