Zeytin toplarken kullanmak, içerisinde bişeyler taşımak gibi sebeplerle örülen ve kullanılan sepetler biraz eskidikten sonra çok güzel birer tavuk yuvasına (folluğuna) dönüşebilir. Bir ağacın gövdesine tutturulur ve tavukların çıkabilmesi için de bir merdiven konulur ya da bir platform üzerine yan yana yerleştirilirler. İçerisine biraz sap saman konulur ve tavuklar da gelir buraya yumurtlarlar. Bu iş için genellikle eskimiş sepetler kullanılır. Bu sepetlerin nasıl örüldüğünü de bilahare anlatacağım..
Yumurta toplanan sepetler normalden daha küçük olurlar. Zaten öyle sepetler için de "yumurta sepeti" tabiri kullanılır. Yumurtalar her ne kadar sepet, kova ya da bunun benzeri bir kaba toplansalar da, bazen böyle elbisenin kucağına toplandıkları da olur. Çok da hoş görünür, fotoğrafı da çekilir...
:) çok güzeller, sayın meslektaşım. İlham verdin
YanıtlaSil:)
SilSayın meslektaşım,
Çok teşekkürler, selam ve sevgiler...
Mehmet kardeşim,böylece çok hoş ve bereketli olmuş
Silörgü sepetlerini severim... eskiyenlerini tavuklara kullanmak iyi fikir, yumurtalar temiz temiz alinir.
YanıtlaSilIyi günler dilerim.
Evet, örgü sepetler güzel oluyor. Hele bir de kendin ördüğünde ya da örülürken izlediğinde daha bir güzel ve değerli oluyor. Sepet örmeyle ilgili de bir yazı yazacağım... İyi günler, selam ve sevgiler...
Silbayıldım Mehmet bey, günümü şenlendirdiniz.
YanıtlaSilSizede aydınlık günler dilerim
Aliye Engin
Ne güzel olmuş, buna çok sevindim...
Silİyi günler...
çok güzel olmuş çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim... selam ve sevgiler...
Silİyi fikir :) Tavuklar bahçede bu sepetleri bulup yumurtlama alışkanlığı kazanırlarsa yumurta toplamak da keyifli hale gelir. Yazıda sepetteki tavuk sizin bahçeden mi?
YanıtlaSilOnlar sepetleri hiç yadırgamıyorlar. Gayet doğal bir şekilde gidiyorlar sepet yuvalara:) Evet, sepetteki tavuk bizim bahçeden.
SilBen bizim oralarda tavukların ağaçta tünediklerini anlatıyorum da ancak buna şahit olanlar beni doğrulayınca inandırabiliyorum :)
YanıtlaSilGezerek beslenen köy tavuğun yumurtasında ömega bilmem kaç bulunduğunu söylemişti Osman Müftüoğlu. Tevekkeli değilmiş bizim resim öğretmenimiz gezen köy tavuğu yumurtası isterdi?
Sağlıcakla kal Mehmet Abi...
Pinarlıbelen'den selam ve sevgiler Hüseyin...
Silsevgili Mehmet bey,
YanıtlaSilBakıyorum sizin ses vereceginiz yok, Bari ben ilk yılbası kutlamasını yapayım . Sevdiklerinizle,mutlu,huzurlu bir yıl diliyorum.
yeni postlarınızı bekliyoruz.
Selamlar
Aliye Engin
Aliye hanım,
YanıtlaSilÇok haklısınız, yeni postlar olmadığının ve blogu ihmal ettiğimin ben de farkındayım ve kendime kızıyorum. Ve bu konuda daha dikkatli olacağım...
Ben de sizin yeni yılınızı şimdiden kutluyor, sevdiklerinizle, mutlu, huzurlu, güzel bir yıl diliyorum...
Selam ve sevgilerle...
Mehmet Vuran
günaydın,
YanıtlaSilben sepet hastasıyım,ne işe yarar diye düşünmeden alıp eve getirme hissi yaratıyorlar ben de.
takipçiniz oldum:)
Merhaba,
Silben de seviyorum sepetleri. hatta, 15-16 yaşlarımdayken sepet örmeyi de öğrenmiştim ve örmüştüm de... önümüzdeki günlerde bunu da yazmak istiyorum.
iyi günler, selamlar...