15 Şubat 2013 Cuma

Uyuyan Güzeller

Yazın hemen hemen hergün gidiyorum bağın içine. Ama kışın bazen havalar soğuk oluyor, bazen yağmurlu oluyor, yağmurdan sonraki günlerde de çamurlu oluyor. Böyle zamanlarda benim bağın içine gitmem zor. Ne zoru, zordan da öte. Ama havanın ılık olduğu, yağmurdan sonra toprağın suyu çekmiş olduğu günlerde rahatlıkla gidebiliyorum. Bu fotoğrafları da öyle bir günde çekmiştim geçenlerde.

Ben bağda dolanırken, bir ara Mustafa kaybolmuştu, sonra bisikletle geldi. Wine da onla beraber koşuyordu. Wine, köpeğimizin adı. Diğer köpeğimizin adını "Vino" koymuştum. Bunun adı ne olsun diye düşündüm, düşündüm, bu da "Wine" olsun dedim... 

Babam ve Erdal bağ buduyorlardı. Malum, budama zamanı... Çocuklar da bu işleri öğrensinler ve bağda çalışmanın nasıl bişey olduğunu bilsinler diye, bir saat boyunca kesilen asma dallarını toplama görevi verdik onlara. Yalnızca bir saat. Halbuki biz onların yaşındayken ne işler yapardık ve ne kadar çok çalışırdık. Hey gidi günler hey...  

Hep diyorum, tamam, bağ yeşilken çok güzel ama, böyleyken de güzel. Bağın her hali güzel... Şimdi, onlar için uyku ve dinlenme zamanı. Yani bu durumda, bunlar "uyuyan güzeller" değil de ne?...

NOT : Fotoğrafların üzerine tıklayınız, şefin tavsiyesidir :)

10 yorum:

  1. Bağ da güzel fotoğraflar da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bunların içinde olmak da üzerine sohbet etmek de güzeldi Cevat abi...

      Sil
  2. İçinden bisiklet geçen bağlar, çok beğendim çok, bisikletli turlara açmalısın oraları, kamp yeri ve yemek ver şarap zaten var daha ne olsun, şahane :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeneceğini tahmin etmiştim zaten, diyeyim ve biraz da ukalalık yapayım bunun üstüne :)

      Sil
    2. Çalışmak için gönüllü kabul etmen lazım bağlara. Tatuta'lar gibi olabilir..

      Sil
    3. Güzel bir fikir ama öyle bişey düşünmüyoruz. Tabi gelecek yıllar ne gösterir o da bilinmez :)

      Sil
  3. Yazdiginiza tamamen katiliyorum. Baglar herzaman güzel... orada olup aralarinda dolasmak vardi simdi :-) Wine da çok mutlu görünüyor baglarin arasinda :-)
    Iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bağlar her zaman güzel... Yaza az kaldı, geldiğinizde dolaşırsınız artık :) Wine, Wine, Wine... Adı da kendi de bağlara hem uydu hem de yakıştı :)
      selam ve sevgiler...

      Sil
  4. Mustafa ve Wine olan fotoğrfa bayıldım :) daha büyük eklesen süper olur ellerine sağlık:) bağların her hali güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama, bağların her hali güzel... Fotoğrafların üzerine tıklandığında büyük olarak açılıyor zaten. Ben fotoğrafları "panoramik" olacak şekilde kullanmayı seviyorum. Ayrıca, sayfanın dışına taşacak büyüklüğü pek tercih etmiyorum, hem büyük yer kaplıyor hem de hemen açılıvermiyor. Sayfanın açılmasını da yavaşlatıyor. Fotoğrafları genellikle, ekran büyüklüğünde kullanıyorum. ama tabi üzerine tıklamak şart :)))

      Sil