17 Mart 2011 Perşembe

Şarap Her Zaman Tirbüşonla Açılmaz !

Şarap her zaman tirbüşonla açılır :) Arada başka yollarla açıldığı durumlar da olabilir mi derseniz, olabilir. Mesela tirbüşon olmadığı bir durumda illa da şaraba ulaşılmak isteniyorsa, mantar şişenin içine ittirilebilir veya böyle şişenin boynunu da vurabilirsiniz. Ama ne demişler, istisnalar kaideyi bozmaz.



Yukardaki şişe bana "Bottle Shock" filmindeki bir sahneyi hatırlattı. Chateau Montelena ' nın sahibi, bir görüşmeye gitmişti, yanında da bir şişe şarap vardı. Görüşmeyi beklerken çok güzel bir haber aldı ve büyük odanın içinde elinde şarap şişesiyle deli gibi koşmaya başladı. Şarap şişesini açacaktı, ama neyle? Tam o esnada duvarda asılı olan Samuray kılıcını gördü ve kılıcı bir hamlede aldı, kınından çıkardı ve aynen yukardaki gibi şişenin boynunu kesti. Çok güzel bir sahneydi. Ama benim Samuray kılıcım yok, zaten yukardaki şişenin boynunu da kesmedim. Kasadan alırken kırıldı :)

5 yorum:

  1. Bazen filmlerde hiç alakasız bir anda şarapla ilgili bir diyalog geçiyor özellikle ilgimi çekiyor böyle sahneler doğal olarak. Mesela geçenlerde Company Men diye bir film seyrettim Amerika'daki son ekonomik krizde işsiz kalan üst düzey yöneticilerin hayatlarından kesitler konu edilmişti. Adam işsiz kalmış bir üst düzey yönetici kafasında bir sürü dert, kirayı nasıl ödeyecek, kız arkadaşı diyorki; akşam filanca yere davetliyiz, eli boş gitmek olmaz sen gelirken bir "Pino" al da gel ama iyi birşey olsun. :-)

    YanıtlaSil
  2. Devamını unuttum, sonraki sahnede yemek davetini gösteriyor, herkes kendi arasında muhabbet ederken adam sürekli kendi getirdiği şarabı içiyor bardağı döndüre döndüre, başka hiçbirşeyle ilgilenmiyor. :-)

    YanıtlaSil
  3. Adam gerçekten iyi bir "Pino" almış heralde ki, keyfini çıkarıyor :) Ama o keyif muhabbetle beraber daha güzel çıkar sayın eski üst düzey yönetici :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba:)
    Babam, kendi babasından şöyle öğrenmiş şarap açmayı: Bir yastık alınır, duvara yaslanır, şarap şişesinin mantarının üstündeki şık paket zamazingosu çıkarılır, şişenin altı duvara yaslanmış yastığa tok ama kuvvetli şekide defalarca vurulur.. taa k mantar dışarı fırlayana dek. biz böyle açardık şarabı vallaa.. sonra bir şekilde tirbüşondan haberimiz oldu sanırım:)) herhalde babam bunun performatif tarafını seviyordu, aile geleneği diye de bize yutturuyordu! neyse ki artık biz açıyoruz şarapları..

    YanıtlaSil
  5. misk,
    Babanızın yöntemini ben de deneyeyim, kullanmayacak olsak da bilgimiz olsun. Hem belli mi olur, belki de lazım olur :)
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil