17 Mart 2010 Çarşamba

Garova'da Yeni Asmalar Dikiliyor



Benim isteğim üzerine bağı biraz daha genişletmek için, bağın kenarındaki küçük boş bölüme asma dikiyoruz. Buna minik bir bağ tesisi de diyebiliriz. 110R Amerikan asma anaçları (aşıyı gelecek yıl kendimiz yapacağız) geleli epeyce oldu, şimdiye kadar dikilmeleri gerekiyordu ama hava yağmurlu, işler yoğun derken birazcık geç kaldık.



Arazinin bu kısmı epeyce meyilli olduğu için, önce bir düzeltme sonra da küçük bir teraslama yapıldı. Asmaların dikileceği yerlerin ölçümünü ve fidan dikimini baba bağcı yapıyor. Çukurlar da elle kazılıyor.
Fotoğrafta pek seçilemesem de, oralarda bir yerlerde ben de varım :) Hava güneşli olmasına rağmen hafif esinti biraz üşütüyordu. Olsun, biraz üşüsem de, ben de orada olmalıydım...



Baba bağcı yorgun. "Sen kazma kürek işlerine dokunma, işin ölçme-biçme, dikme, programlama kısmını yap sadece" desek de, dinleyen kim? Biraz tez canlıdır da kendisi :)



Bağcı Erdal olmasa da bu işler olmaz tabi...
.
.

8 yorum:

  1. Mehmet bey, hayırlı olsun, bu girişimden şarap çeşitleri artacak diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Cevat bey,
    Çişidi artırmak değil de, "bu işi daha ciddi bir çerçeve içine oturtmak adına, miktarı artırma girişimleri..." demek daha doğru olur.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. bahar geldi doga uyaniyor bereketli seneler:)

    YanıtlaSil
  4. Keşke hepimiz birazcık toprakla uğraşabilsek. O yönümüzü hiç unutmasak. Aslında atla deve de değil. Neyse... Bereketli bir yıl olması dileklerimle... Kolaylıklar.

    YanıtlaSil
  5. Aralık mesafa kaç kaç yaptınız?

    YanıtlaSil
  6. Mustafa şefim, bunlar şaraplık olacakları için, sıra üzeri 1,25 olarak dikildi. Sıra arası da 3 metre.

    YanıtlaSil
  7. Bereketli seneler dileğin için teşekkürler Beste.

    YanıtlaSil