25 Kasım 2009 Çarşamba

Ne Olacak Bu İngilizce Meselesinin Sonu


.
Öğle saatleriydi, bilgisayarı açmış mailleri kontrol ediyordum, bir araba geldi. Erdal kapıdan, "beklediğin biri var mıydı?" dedi. "Yoktu" dedim, sonra dışarıya çıktım. Yabancı bir çift. Adam (Andreas Wahl) Alman, arkadaşı Avusturyalı'ymış. Sea Garden'dan gelmişler. Kadın 6 ay Sea Garden'da, diğer 6 ayda da Viyana'da kalıyormuş. Andreas çok az Türkçe biliyor. Anlaşmamıza yetecek kadar bile değil. Bu durumda bile sora sora bulmuşlar burayı. Vay be, burayı onlar da mı duymuş... İyi de, nasıl anlaşacağız? Ben yeterince İngilizce de konuşamıyorum. Yardım için hemen komşu Hüseyin abiyi çağırdım. Bugünlük böyle de, ya başka zaman. Ne olacak bu İngilizce meselesinin sonu bilmiyorum ki... Çetin (Özer) abinin kulakları çınlasın. Bu yaz, "Bir dahaki geldiğimde, İngilizceyi öğrenmiş ol, bu sana çok lazım olacak" demişti...
.
.

10 yorum:

  1. Sadece cesaret edin, herseyde oldugu gibi!
    Sevgi ve selamlar Isvec'ten...

    YanıtlaSil
  2. Herşeyde olduğu gibi bunda da cesaretli bir başlangıç gerek değil mi? Dil bilmemenin eksikliğini hep hissettim. Artık bunu gidermek lazım... :)
    Sevgi ve selamlar Bodrum'dan

    YanıtlaSil
  3. Mehmet Bey doganin dilinden anliyorsunuz ingilizceyi mi cozemeyeceksiniz. Sadece baslayin zaten gerisi corap sokugu gibi gelir:)Cok zevkli yasam boyu ogrenmeye devam etmek, her daim ogrenci olmak. Sarap sitelerine dalip saatlerce cikamazsiniz ama bak simdiden uyarayim!

    YanıtlaSil
  4. Evet ya, şimdi anlayabildiğim kadarıyla ve fotoğraflarına bakmak için bile ne kadar zaman ayırıyorum. Bi de okumaya başlarsam tamam artık :)Hakikaten çıkamam.

    YanıtlaSil
  5. Biraz cesaret bence Mehmet bey..)

    YanıtlaSil
  6. Haklısınız, biraz cesaret :) Cesaretlendirici desteğiniz için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. muzaffer özgen2 Aralık 2009 19:46

    Aynı sorun bende de var Mehmet arkadaş,eskiden ingilizcem iyiydi,şimdi iyice geriledi,pratik yapmakla çok şlgisi var.Selamlar

    YanıtlaSil
  8. Hiç sormayın Muzaffer hocam, hakikaten büyük dert. Ama bi şekilde bu sorunu halletmemiz lazım...

    YanıtlaSil
  9. Mehmet, şöyle bir çip olsada kafay takslar da konuşsak.
    ben de yıllardır uğraşırım :))şu tarzanca ingilizce konuşmdan vazgeçemedim.
    sen yaparsın.

    YanıtlaSil
  10. öyle bir çip ne kadar güzel olurdu değil mi:)
    ben yapar mıyım?
    umarım :)
    inşallah :)

    YanıtlaSil