1 Eylül 2011 Perşembe

Bodrum Milta Marina Şarap Günleri

Eylül'ün 1-2-3'ünde Bodrum Milta Marina'da, Büyülübağ, Chateau Nuzun, Doluca, Kavaklıdere, Kayra, Sevilen, Umurbey, Urla Şarapçılık, Vinkara, Vinolus ve Yazgan firmalarının katılımı ve Vinovasyon'un organizasyonuyla düzenlenen, Bodrum Milta Marina Şarap Günleri etkinliği tadımındaydım. Etkinliğin tanıtımında, tadımda 140 şarap olacağı yazıyordu. Sanırım 18-20 şarabın tadına bakmışımdır, belki de daha az.


Bu grup da, tadımları beraberce yaptığımız grubumuz. Rıdvan (Dursun) abi ve Füsun-Erhan Yürüt, Ayhan Güleyen ve oğlu Arda. Ve Erdal ve ben. Ayhan beyin bu tadım organizasyonu esnasında Bodrum'da tatilde olması ve tadımda olması çok güzel bir tesadüf ve sürpriz oldu.



Umurbey Vineyards'dan Yonca ve Nur hanımlar. Umur bey ile daha önce tanışmıştık. Bağbozumu yaklaştığı için için bağda imiş kendisi. Nur hanımı da gıyaben tanıyordum, o da beni ve bizim bağları biliyormuş aslında. İsabet oldu, böylelikle yüz yüze de tanışmış olduk



Başarılı Chardonnay'leri ve aldığı ödülle Şarap dünyasına etkili bir giriş yapan Vinolus.



Ülkemizin köklü şarap üreticilerinden Sevilen'in standındayız. Şansımıza az önce Enis (Güner) bey de gelmiş ve biraz sohbet etme şansı bulduk. Denizli-Güney'den bağbozumundan geldiğini söyledi. Bu yılın değişik ve oldukça iyi bir yıl olduğundan (en azından şimdilik öyle görünüyor), bağbozumundan, şaraplardan ve Aydın-Ortaklar'daki yeni fabrikalarından konuştuk biraz.


Buradaki şarapların az bir miktarını ancak tadabilip daha sonra da şaraplar hakkında yazmak pek de doğru olmaz aslında. Tatmadığım onca şarap olduğunu ve o kalabalıkta karışıklar olduğunu da gözönüne alarak aklımda kalan şarapları yazayım. Bu yazıyı okuyan birisi, "aa şu şarap da güzeldi" diyebilir. Dediğim gibi, tatmadığım çok fazla şarap vardı. Tadıma önce beyazlardan başladık. Aynı üzüm şaraplarını arka arkaya tattık. Benim açımdan beyazlarda, Vinolus Chardonnay, Sevilen Sauvignon Blanc ve Chardonnay, Umurbey Sauvignon Blanc ve Vinkara Narince güzel şaraplardı. Sonlara doğruydu bir de DLC Sultaniye-Emir tatmıştık. O da güzel bir şaraptı. Kırmızılardan da, Urla Tempus ve Kavaklıdere Pendore Syrah güzel şaraplardı. Son olarak da Kavaklıdere Tatlı Sert'i tattık. O da güzel bir kapanış yaptı.


Fotoğrafların tamamını FOTOĞRAFLAR sayfasından görebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder