7 Haziran 2009 Pazar

Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası - 2009



İki hafta boyunca tenis ziyafeti sunan Fransa (Roland Garros) Açık Tenis turnuvası bugün bitti. Bol sürprizli bir turnuva oldu. Bayanlarda herkesin herkesi yenebildiği karmakarışık bir durum var zaten. Dinara Safina ve Kuznetsova finali oynadılar. Heyecanlı ve gergin olan Safina son bir yıldır gösterdiği iyi performansını final maçında gösteremedi ve kaybetti.
.
.
Erkeklerde Nadal'ın elenmesi başlı başına olaydı, turnuvanın en büyük sürpriziydi. Nadal'ı eleyen Robin Soderling de turnuvanın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. 2003 yılında Ted Open'ı kazanan Soderling'in turnuva boyunca gösterdiği etkileyici performans onu finale taşıdı. Finali İsviçreli Roger Federer ve İsveçli Robin Soderling oynadılar. Federer çok saygı duyulan bir tenisçi. Böyle bir rakiple oynamak kolay iş değildir. Üstüne üstlük Soderling'in daha önce Federer'le yaptığı dokuz maçın hepsini de kaybetmiş olduğu düşünüldüğünde işi zaten hiç de kolay değildi. Sanırım bunlar korta yansıdı. Soderling daha önceki turlarda oynadığı kadar başarılı değildi. Maç baştan sona Federer'in üstünlüğünde geçti ve üç sette de bitti. Ve Federer de muradına ermiş oldu. Dört grand slam turnuvası içinde, daha önce dört defa final oynamasına rağmen kazanamadığı tek turnuva olan Roland Garros'u kazandı. Böylelikle tenis tarihindeki dört grand slamı de kazanan altıncı tenisçi oldu. Kazandığı bu grand slam kupası onun 14. kupasıydı ve bu sayıyla en çok grand slam kazanmış olan Pete Sampras'ın rekoruna ortak olmuş oldu.

Bugün Federer'le yaptığı 10. maçı da kaybeden Soderling, maçtan sonra, "Roger'le yaptığım her maçtan sonra bugün çok kötü oynadım derdim, ama artık öğrendim ki kötü oynamıyorum, Roger beni kötü oynatıyor. Onla oynamanın asıl zor yanı bu." demiş. Güzel laf etmiş :)

Tek kadınlar finalinin kupasını Steffi Graf'ın, tek erkekler finalinin kupasını da Graf'ın eşi Andrea Agassi'nin vermesi ve onları tekrar kortta görmek de ayrıca güzeldi.
.
.

4 yorum:

  1. Isvec devlet TV si maci alisilmisin disinda naklen verdi. Ne de olsa 10 yil aradan sonra Fransa'da tekrar bir Isvecli finale kalmis...Isvec tenisi geri dönuyor diye buyuk sevinc vardi yorumlar arasinda...

    Ben de alisverise gitmek icin sonunu radyodan dinledim. Söderling'in de kaybedecegi belli olmustu. Demek seyirciler arasinda Agassi'ye benzettigim kisi dogruymus...


    Isvec'ten selamlar...

    YanıtlaSil
  2. zevkle izlediğim ve federerin bir hayain gerçekleşmesini görmek büyük mutluluktu.
    federer hiç zorlanmadan kazandı diyebiliriz;2.ıncı sette tybreke gitsede almasın bildi maçı.
    bir nadalcı olarak erken elenmesine üzüldüm:(

    YanıtlaSil
  3. 10 yıl önceki Magnus Norman'ın finalinden sonra ilk defa bir İsveçli finali kalmış. Vermezler mi, verirler. Önemli bir olay çünkü. "Isvec tenisi geri dönuyor diye buyuk sevinc vardi yorumlar arasinda..." demişsiniz. İşte bir kişinin böyle başarısı o spora olan ilgi alakayı çok yukarılara taşıyabiliyor, yeni ve başarılı sporcular yetişmesine vesile olabiliyor.

    Bizim tenisimizde ise ne gidiş var ne de dönüş. Maşallah olduğu yerde çok güzel sayıyor :) Bırakın finali, turnuvanın herhangi bir yerinde (turunda) bile bizim tenisçilerimizi izlemeyi çok isterdim...

    Hem Agassi hem de eşi Steffi Graf vardı. Onları görmek güzeldi, bir aile olarak görmekse daha başka güzeldi...

    Türkiye'den de İsveç'e selamlar...

    YanıtlaSil
  4. Federer bunu haketmişti. Hem iyi bir tenisçi olarak, hem de herkesin taktirini kaznamış beyefendi bir kişi olarak haketmişti. Kazanmasına ben de sevindim. Artık GRAND SLAM yaptı. Bundan sonraki finalde onu tutmazsam kızmasın artık :) Eee, başkalarının da kazanmaya hakkı var değil mi :))

    Nadal'ın elenmesine gelince, arada bir onun da yenilginin tadını alması lazım :)

    YanıtlaSil