8 Eylül 2008 Pazartesi

Bugün De Adakarası Üzümleri Sahne Aldılar



Adakarası : Daha çok Avşa adasıyla özdeşleşmiş bir şaraplık üzümdür. Balıkesir ve Erdek yöresinde de yetişir. Şarabının çok güzel kırmızı rengi, kendine özgü aroması, yumuşak ve hoş içimli bir tadı vardır.



Ben, iklim olarak buraya uyabileceğini düşündüğümden, burada nasıl yetiştiğini görmek istediğimden ve aynı zamanda da yerli bir çeşit olduğundan (denemelik) diğer şaraplık üzümlerin arasında biraz da Adakarası aşılamıştım. Diğer şaraplık üzüm çeşitleri, başka bölgelerdeki çeşitdaşlarına göre daha erken olgunlaşmalarına rağmen, Adakarası üzümleri bu erkenciliğe iştirak etmediler. Nerdeyse Avşa'dakilerin olgunlaşma zamanına yaklaştılar. Adakarası üzümlerimi bugün topladık. Hatta hepsi de toplanmadılar. İyice olgunlaşan salkımlar toplandı, tam olgunlaşmamış bir miktar üzüm de kaldı. Onlar da sonra bir ara toplanacaklar. Yani hepsini beraber toplamak için biraz daha bekleseydim, Avşa'dakilerle aynı zamanı bile tutturabilirdik :)

Şeker oranları Brix olarak % 23 (SG - Hidrometre karşılığı 1.096 - 1.097 civarı)

pH değeri de 3,20




.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder