3 Şubat 2011 Perşembe

Aksona, Aksona Mehmet, Aksona Mancorna



Sevgili abim, sevgili dostum Aksona Mehmet'in, teknesi Aksona Mancorna ile çıktığı Akdeniz Seyahatini daha önce yazmıştım. Kendisini bu seyahate uğurlarken yaptığı konuşmada “Biz Bodrum’un ruhuyuz! Buradan bu gün çıkacağımız yolculukta birçok ülke gezeceğiz. Bodrum’un ruhunu açık denizlerde yaşatacağız. Gezeceğimiz ülkelerde Bodrum’un süngercilerinin hep var olduğunu, bu mesleğin hala devam ettiğini göstereceğiz..." demişti.

Aksona Mehmet'in web sitesi yenilendi ve Akdeniz seyahatinin fotoğrafları, süngercilik fotoğrafları ve diğer fotoğraf ve bilgiler sitede yer alarak, konusunda çok önemli bir kaynak oldu...

4 yorum:

  1. o bir efsane:) be dalis yaparken hep basedilirdi seneler once, hala bahsediliyor ustune yok ustanin:)

    YanıtlaSil
  2. Aksona Mehmet'in tirhandilini Bodrum Limanda görmüştük gerçekten çok güzel bir tekne. Bodrum'un gerçek değerlerinin korunması ve yaşatılması ancak böyle insanların öncülüğüyle olacaktır. Süngercilik her ne kadar denizlerimizin korunması gerekiyor olsa da geleneksel usüllerle (makul miktarlarla) sürdürülmesi ve desteklenmesi gereken bir kültürel ögedir Bodrum için. Kesinlikle yaşatılmalıdır. Allah uzun ömür versin böyle insanlara.

    YanıtlaSil
  3. Evet Beste, o bir efsane. Efsane olduğu kadar da çok iyi bir insan...

    YanıtlaSil
  4. Cevat bey, evet
    Allah uzun ömür versin böyle insanlara. "Biz Bodrum’un ruhuyuz, Bodrum’un süngercilerinin hep var olduğunu, bu mesleğin hala devam ettiğini göstereceğiz..." diyordu büyük usta.
    Süngercilik Bodrum için çok önemli bir kültürel miras. Kesinlikle yaşatılmalıdır.
    selamlar, sevgiler.

    YanıtlaSil