26 Eylül 2010 Pazar

Marsel İlhan Türk Telekom İzmir Cup 2010 Finalinde / Marsel İlhan ATP Klasmanında İlk 100'e Girdi



Geçen hafta Bosna Hersek'te ATP Challenger serisi Banja Luka tenis turnuvasını kazanan Marsel İlhan, yine bir ATP Challenger serisi turnuva olan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Cup'ta geçen yıl olduğu gibi yine finale yükseldi ve -maalesef- yine geçen yıl olduğu gibi finalde kaybetti. Bu maçtaki yenilgiyle geçen hafta Banja Luka'da başlayan 9 maçlık galibiyet serisi de son bulmuş oldu. Ancaaak, finale çıkmasından elde ettiği puanlarla (60 puan) ATP dünya klasmanında ilk 100'e girdi. Ve, ilk yüze giren ilk Türk tenisçi oldu. Bu, şu demek; Artık ATP turnuvalarına ana tablodan direkt olarak katılabilecek. Ve ilk olarak önümüzdeki hafta ATP Dünya Turu etabı Malezya Açık’ta ana tabloda raket sallayacak ve sonrasında Japonya Açık için Tokyo’ya geçecek.

Maça gelince; Şampiyonluk maçında, 4 numaralı seribaşı Marsel İlhan'la 2 numaralı seribaşı Hint raket Somdev Devvarman karşılaştı ve maçı Somdev Devvarman 6-4 ve 6-3’lük setlerle kazandı. İlk setin başında 3-1 öne geçen Devvarman, sonraki oyunda servisini kırdırınca Marsel 3-3’ü yakaladı. İlk setin onuncu oyununda üst üste yaptığı hatalarla 0/40 geriye düşen Marsel'in çift hatası ise sete noktayı koydu. İlk seti 6-4 kazandıktan sonra ikinci sette 4-1’lik üstünlüğe ulaşan Devvarman, avantajını son oyuna kadar korudu ve bu seti de 6-3'le, maçı da 2-0'la kazanarak şampiyonluğa ulaştı.
.
Marsel İlhan, puan vuruşlarında rakibine 17-16 üstünlük sağlamakla birlikte, puan vuruşu demek, basit hata riski demek :) Bu da 29 basit hata olarak döndü Marsel'e. Ama olsun, cesaretli olmak lazım. Bugün çizginin biraz dışına düşen ve basit hata olan toplar, yarın çizginin içine düşer...

Marsel İlhan yaptığı açıklamada, bir hafta boyunca kendisine destek olanlara teşekkür ederek, "Geçen sene bir söz vermiştim. Bu sene şampiyon olmak istemiştim. İlk 100'e girdiğim için çok mutluyum. Seneye inşallah şampiyon olacağım" dedi.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder