5 Mart 2010 Cuma

Menteşe SOM "Butigue Olive Oil"



Osman Menteşe beyin butik zeytinyağı üretimi konusunda yaptıklarını duymuş, onun zeytinyağının İtalya'da aldığı ödülü okumuştum. Geçen yaz, Çömlekçi köyünde İşmen bağları bağbozumunda da tanışmış, sohbet etmiştik kendisiyle. Bugün de fuarda böyle güzel bir standda zeytinyağlarını gururla sunarken karşılaştım...



Menteşe SOM "Butigue Olive Oil" tadım masası. Sol tarafta sadece memecik zeytininden elde edilmiş yağ, sağ tarafta da üç zeytinin karşımından elde edilmiş yağ var. Her iki yağ da güzel ama memecikten elde edilmiş yağ çok daha güzel. Ve bir not : Muğla'daki zeytin ağacı varlığının içinde memecik zeytini en fazla yer tutan çeşittir.



Ne kadar güzel bir afiş. İşte bizim zeytinyağımız bu şekilde değerini bulmalı...



Menteşe SOM memecik zeytininin yağı çok güzel demiştim ya, bu uluslararası bir ödülle de tescillenmiş. Bu ödül ve hikayesini okumak için tıklayınız.


İşte, altın sıvı bu şişelerin içinde...
.
Ufak butik işletmesinde ürettiği Sızma Zeytinyağı (Extra Virgine Olive Oil), İtalya'da yayınlanan L’Extravirgine 2007 ve 2008 kataloglarında dünyanın başka seçilmiş zeytinyağları ile birlikte yer alan A.Osman Menteşe'nin, "Değişik Tadlar Buketi ve Sağlık İksiri Zeytinyağı" başlıklı yazısını okumak için tıklayınız.


3 yorum:

  1. kanıma dokunmadı desem yalan olur neden Türkiyede iç piyasada yok ürün bizim ülkemizde yetişiyor ama herşeyin en kalitelisi yurt dışına çinin,avrupanın çürük mallarıda iç piyasaya sürülüyor.internetten aradım bahis konusu ürünün iç piyasada satışına rastlamadım.
    yinede başarıları göğüs kabartıcı firmayı tebrik ederim.
    tuncer.cinar@mynet.com , tuncer.cinar@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuncer bey,
      bu ürünün iç piyasada satışı ne ölçüde var bilmiyorum. Ama http://www.mentesesomzeytinyagi.com adresinden iletişim kurabilirsiniz.

      Sil
    2. Merhabalar Mehmet Bey,
      Belirtilen adresten firma ile irtibata geçtim ancak bu sene için ürün hasılatı yeterli düzeyde olmadığı için piyasaya sunulmadığını ifade ettiler.
      İlginize Teşekkürler.

      Sil