tag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post7013356884717118135..comments2024-03-21T11:29:56.465+03:00Comments on Garova Bağları Günlüğü: Kavrulmuş İncir, Ya Da Bizim Söyleyişimizle "Gavrık İncir"Mehmet Vuranhttp://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-57751498678847002702017-04-12T16:49:25.434+03:002017-04-12T16:49:25.434+03:00Garova'dan da İstanbul'a ve sizlere sevgil...Garova'dan da İstanbul'a ve sizlere sevgiler Banu...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-52059637429992176242017-04-11T10:05:11.136+03:002017-04-11T10:05:11.136+03:00Yine incir, yine incir :)
İyi ki bu inciri görmüşü...Yine incir, yine incir :)<br />İyi ki bu inciri görmüşüm vaktiyle...<br />Çok uzun zamandır hiç blog okuduğum yok; Facebook her hatırlattığında uğruyorum. Soluklanma oluyor :)<br />Hep bitecek işler var; ah bir bitseler! Hep okuyacağım :))<br />İstanbul'dan Garova'ya sevgiler...Banu Bingörhttp://www.karafakiden.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-51209371507166435952016-04-14T14:31:07.883+03:002016-04-14T14:31:07.883+03:00Merhaba Banu, Fırından çıktığı haliyle bırakırsan ...Merhaba Banu, Fırından çıktığı haliyle bırakırsan sert oluyorlar daha sonra. Bir kabın içine sıkıştırarak koyar öyle muhafaza edersen (bizim tabirimizle, depersen) daha yumuşak kalacaklardır... Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-54983297033114242732016-04-11T14:05:59.670+03:002016-04-11T14:05:59.670+03:00Facebook bildirimleri sağolsun, beş sene önceki ma...Facebook bildirimleri sağolsun, beş sene önceki maceranın fotoğrafı önüme düştü :) Yapmışım incirleri, amma ve lakin çok sert olmuştu soğuyunca. Öyle mi olması gerekiyor, yoksa başka bir püf noktası mı vardı?Banu Bingörhttp://www.karafakiden.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-68361408910692275522011-04-11T13:52:28.135+03:002011-04-11T13:52:28.135+03:00Merhaba Banu hanım,
İki buçuk sene sonra da olsa n...Merhaba Banu hanım,<br />İki buçuk sene sonra da olsa nasip olmuş, o da güzel. Ya hiç nasip olmasaydı :)<br />Ben bunları yazarken incirler de fırından çıkmıştır :) Vee, olmuştur onlar, becerebilmişinizdir :)<br />Afiyet olsun.<br />Ege beye selamlar...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-39465523585822185512011-04-11T13:21:11.106+03:002011-04-11T13:21:11.106+03:00İki buçuk sene sonra denemek nasip oldu :)))
Öncek...İki buçuk sene sonra denemek nasip oldu :)))<br />Önceki gün Eski Foça'da kekik ve zeytinyağına bandırılmış kuru incirler geldi, Ege beye yollamış arkadaşlar :)<br />Evde de organik susam vardı.<br />Aklıma düştü nasılsa kaç sene önceki nefaset :)<br />Şimdi fırındalar, bakalım becerebilecek miyim?Banu Bingörhttp://www.karafakiden.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-82579796683683299732008-10-07T13:25:00.000+03:002008-10-07T13:25:00.000+03:00Merhaba Meltem,Haklısın valla :)Biz geçen yıl hiç ...Merhaba Meltem,<BR/><BR/>Haklısın valla :)<BR/>Biz geçen yıl hiç kuru incir yapmamıştık. Bu sene de az yaptık. <BR/>Hatta kavruk olanını yapsak mı yapmasak mı bile demiştik:)<BR/>Ben birazcık da olsa yapalım dedim.<BR/>Hem böylelikle, yapılırken fotoğraflarını da çekebildim :)<BR/><BR/>Aslında bunu, biraz incir alıp normal fırında da deneyebilirsin.<BR/>Sonucu ben de merak ediyorum aslında...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-24263204604658679622008-10-07T13:04:00.000+03:002008-10-07T13:04:00.000+03:00mehmet illa eylül ayındamı gelemiz lazım bu nefis...mehmet illa eylül ayındamı gelemiz lazım bu nefis şeyi tatmak için ya..sitedede ilk gördüğümde bayılmıştım buna...neyse kısmette yokmuş tatmak bu nefis yiyeceği..<BR/>meltemAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-28916377868359499782008-09-28T19:20:00.000+03:002008-09-28T19:20:00.000+03:00Evet Ferhan hanım, bu "kavruk incir" pek bilinen b...Evet Ferhan hanım, bu "kavruk incir" pek bilinen bişey değildir. Buralarda bile yapanlar, nerdeyse kalmadı gibi...<BR/><BR/>Size de afiyet olsun...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-40150524734477717272008-09-27T17:48:00.000+03:002008-09-27T17:48:00.000+03:00Fırınlanmış ilk kez görüyorum ..muhakak çok güzeld...Fırınlanmış ilk kez görüyorum ..<BR/>muhakak çok güzeldir.<BR/>bizler aldığımız kuru inciri yiyerek idare edicez..<BR/>afiyeteler olsun..Ferhancahttps://www.blogger.com/profile/13132399262290854853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-54244112681276196832008-09-26T01:07:00.000+03:002008-09-26T01:07:00.000+03:00Ben de geçen gün onu düşünmüştüm aslında. İlk yapı...Ben de geçen gün onu düşünmüştüm aslında. İlk yapıldığında hem çok yumuşak hem de koku, aroma herşey müthiş oluyor. Sonra da iyi oluyor ama, fırından yeni çıktığında bir başka. Her seferinde, yiyeceğimiz kadar, 5-6 tane filan yapsak demiştim.<BR/><BR/>Normal fırınlarda da yapılabilir sanırım, neden olmasın. Ama incirler bu işe uygun olmalı. İşlemden geçirilmiş ve birbirine iyice sıkıştırılıp paketlenmiş incirler bu şekilde yapılırlarsa nasıl sonuç verirler bilemiyorum. Galiba pek iyi olmaz :)Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-44749491715737192142008-09-26T00:40:00.000+03:002008-09-26T00:40:00.000+03:00Ama ama...Ben gidiyorum! :))Harika bir şeymiş bu; ...Ama ama...<BR/><BR/>Ben gidiyorum! <BR/><BR/>:))<BR/><BR/>Harika bir şeymiş bu; ilk kez görüyorum. Sıradan fırınlarımızda da yapabiliriz zahir bu işlemi, değil mi?La Madame Chapeauhttps://www.blogger.com/profile/04015148276509589502noreply@blogger.com