tag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post6613647175138927860..comments2024-03-21T11:29:56.465+03:00Comments on Garova Bağları Günlüğü: Kenker (Nam-ı Diğer Şevket-i Bostan)Mehmet Vuranhttp://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-3455891426600786182018-11-02T12:06:41.642+03:002018-11-02T12:06:41.642+03:00Çiçek açıyor mu açıyorsa ne renktir.Çiçek açıyor mu açıyorsa ne renktir.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04602516908429081806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-87706499687522302382012-02-14T00:32:08.133+02:002012-02-14T00:32:08.133+02:00Afiyet olsun Meral hanım. Sizin güzel kaydınız içi...Afiyet olsun Meral hanım. Sizin güzel kaydınız için de teşekkürler...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-20340883653863622902012-02-13T23:12:45.445+02:002012-02-13T23:12:45.445+02:00sizin tarifle yaptım bende çok güzel oldu. bende k...sizin tarifle yaptım bende çok güzel oldu. bende küçük ilaveler yaptım, ve izninizle tarifi paylaşıyorum blogumda.kaydınız için teşekkürlermeralhttps://www.blogger.com/profile/17397715027330014693noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-15339782574950195142010-03-16T00:19:24.695+02:002010-03-16T00:19:24.695+02:00Sizin, "boyu 2 metreye ulaşan" dediğiniz...Sizin, "boyu 2 metreye ulaşan" dediğiniz bitkiyi biliyorum. Biz de kabuğunu soyup taze olan kısmını yeriz. Ancak onun ismi "kenger" değil. En azından bizim burada kimse ona "kenger" demiyor.<br /><br />Siz, şevketi bostanı, "yere yapışık olur" diye tarif ediyorsunuz. Bizin "kenger" dediğimiz bitki de aynı şekilde yere yapışık büyür. Ömrünün son zamanına doğru kartlaştığında, ortasından (göbeğinden) yukarıya doğru bir dal çıkar. Ama bu dal ne çok uzundur ne de yenilebilir. Ama ilk başta da dediğim gibi, buna benzer yenilen bir dikenli ot mevcuttur.<br />Selamlar...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-54474982754431310522010-03-15T23:54:16.249+02:002010-03-15T23:54:16.249+02:00Şevketi bostan ile kenger ayrı ayrı bitkilerdir.
Ş...Şevketi bostan ile kenger ayrı ayrı bitkilerdir.<br />Şevketi bostan yere yapışık şekilde olur ve daha çok kökü derinlere gider. Taşlık yerlerde bulunur.Yerden çıkarması ve temizlemesi çok zahmetli olduğu için biraz pahalı (4-5 Tl./kg.) bir bitkidir. Salatası ve yemeğinin tadı bir harikadır. <br />Kenger ise boyu 2 metreye ulaşan dikenli bir bitkidir. Bitkinin taze olan üst kısmı soyulup çiğ olarak yenilir. istenirse salata yapılabilir.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-86668291391744862462010-03-01T00:04:04.508+02:002010-03-01T00:04:04.508+02:00AKKIZ olarak isimlendirildiğini ilk defa duydum. B...AKKIZ olarak isimlendirildiğini ilk defa duydum. Bizde, bizde derken bizim köy ve civarından bahsediyorum, etli ve nohutlu olarak pişiriliyor. Bodrum'un diğer tarafında terbiyeli olarak da pişiriliyormuş.Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-19822457423001470152010-02-28T21:17:13.508+02:002010-02-28T21:17:13.508+02:00Burada yani Ayvalık'ta bu kökler AKKIZ adıyla ...Burada yani Ayvalık'ta bu kökler AKKIZ adıyla satılıyor pazarda.Terbiyeli olarak kuzu etiyle pişirdiğim zaman ailece silip süpürüyoruz.Tavsiye ederim.Gülruhttp://www.goceberuhum.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-6503909151801461652009-09-11T12:54:46.261+03:002009-09-11T12:54:46.261+03:00Demek yemek konusunda iyisiniz :) Belki birgün tat...Demek yemek konusunda iyisiniz :) Belki birgün tatma fırsatımız olur. Yanında bi de bizim şarap...Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-29421917447505694832009-09-11T10:47:32.025+03:002009-09-11T10:47:32.025+03:00Yeni gördüm cevabınızı :)
Sadece şarap oburluğu ya...Yeni gördüm cevabınızı :)<br />Sadece şarap oburluğu yapmıyorum efenim arada bir mutfağada girerim :) Otlardan çok iyi anlamam ama İstanbula yolunuz düşerse nefis et yemekleri yapabilirim size :) Keşke bir fırsat olsa da bir araya gelsek :)Hede Hödöhttps://www.blogger.com/profile/10274413638286240659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-8074692367385194742009-08-28T20:32:10.056+03:002009-08-28T20:32:10.056+03:00Sayın Hede :)
Demek kendiniz yapıyorsunuz ha maşal...Sayın Hede :)<br />Demek kendiniz yapıyorsunuz ha maşallah, maşallah...<br />Bizim burada yukarda görüldüğü şekilde, yani zeytinyağlı ve etli yapılıyor, yani yaparız. Bolca da bulunur buralarda. <br />Veee, bir Egeli olaraktan ot işinde, yani bulmasında, pişirmesinde iyiyizdir :)Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-70522841729978625562009-08-28T06:06:30.294+03:002009-08-28T06:06:30.294+03:00Bayılırım ben buna :) Zeytinyağlı ve kuzu etli yap...Bayılırım ben buna :) Zeytinyağlı ve kuzu etli yaparım gayet latif olur :) Fakat bulması ve temizlemesi pek zahmetli oluyor. İstanbulda bir kaç lokantada bulunuyor da arada bir keyfini çıkartmak kolaylaşıyor :) Siteyi gezerken bol miktarda ot, mantar görünce oburluğum canlandı :) Yarın ilk işim envai çeşit ot temin edip kavurmak olacak :)Hede Hödöhttps://www.blogger.com/profile/10274413638286240659noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-84107844659772734362009-01-24T00:10:00.000+02:002009-01-24T00:10:00.000+02:00Şevket-i Bostan sizin oralarda var mıdır bilmiyoru...Şevket-i Bostan sizin oralarda var mıdır bilmiyorum Ferhan hanım. İnşallah vardır diyelim :)<BR/><BR/>Kompost gübre konusuna değinmekle iyi yapmışsınız, çünkü önemli bir konu. Yazdığınız şekilde yapılıyor, dersinize iyi çalışmışsınız :)Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-41026511615301037002009-01-24T00:03:00.000+02:002009-01-24T00:03:00.000+02:00Merhaba Muzaffer bey, sizin Datça'da bunların heps...Merhaba Muzaffer bey, sizin Datça'da bunların hepsi vardır. Bence de tadına bakmalısınz :)Mehmet Vuranhttps://www.blogger.com/profile/05083527803190482359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-22338458894766274742009-01-23T15:12:00.000+02:002009-01-23T15:12:00.000+02:00Şevketi bostanı hiç yemedim fakat ot sever bir ola...Şevketi bostanı hiç yemedim fakat ot sever bir olark yemek istiyorum.ayrıca bu ne güzel ot yemekleri tarifleri afiyetler olsun..<BR/>şevketi bostanı geçen gün Tijen'de yazmıştı . karadeniz de çok ot sever ege yi kimse geçemezde:))<BR/>belkide buralarda adı değişitir diyorum.<BR/><BR/>selamlar<BR/><BR/>yeni ekledğim kompost gübre hakkında bilginiz varsa yorumlarınız bekliyorum yada yazdıklarımda eksik varsa:)Ferhancahttps://www.blogger.com/profile/13132399262290854853noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2493844843885235935.post-48257702844631664942009-01-23T00:06:00.000+02:002009-01-23T00:06:00.000+02:00Mehmet arkadaş Datça'da çok namınıduyduğum halde b...Mehmet arkadaş Datça'da çok namını<BR/>duyduğum halde bu yemekten yemek<BR/>nasip olmadı,ama fotoğraflara bakınca canım çekti,ilk işim hanıma<BR/>aptırmak olacak.Şu an İzmir'deyim<BR/>Tabii Datça'ya gelir gelmez.Hardal<BR/>otunu da tanımış oldum,teşekkürler<BR/>sağlıcakla kal.Muzaffer ÖzgenAnonymousnoreply@blogger.com